Към края на април стойността на активите на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), което представлява и масата на нейната несъстоятелност, е 1,772 млрд. лева. Това става ясно от отговор на синдиците на КТБ Кристи Маринова и Ангел Донов на въпрос, поставен от депутатите Мартин Димитров и Петър Славов (РБ, гражданска квота) и Методи Андреев (ГЕРБ).

Синдиците обръщат внимание, че балансовият показател "пари и парични средства" се е увеличил за последната година със 17,85% благодарение на предприетите от тях действия.

Ето справката на балансовата стойност на активите:

През февруари пак по запитване на същите депутати, синдиците предоставиха и справка на заведените от тях искове срещу длъжници на банката и оспорените прихващания.

СИНДИЦИТЕ НА КТБ "ТЪРСЯТ" 7,604 МЛРД. ЛВ.

По-долу може да видите подробна актуална разбивка на заведените производства. Сумирането им е некоректно, защото има припокриване поради използвани едновременно различни способи за предявяване на вземания.

От справката е ясно, че синдиците увеличават размера на оспорените прихващания. Ако при предишната справка те бяха за 303 млн. лв., към края на април са за 363,8 млн. лева.

Но синдиците не дават отговор на въпроса каква е стойността на несъбираемите кредити, защото това ще стане след изготвяне на ликвидационен баланс на банката.