Димитър Бербатов се завърна на стадион "Олд Трафорд" в Манчестър, на който игра четири години. И го направи подобаващо - с два гола за сборен отбор на световни звезди срещу английски величия. Домакините спечелиха с 2:3 пред пълните трибуни, но резултата не е най-важното в този двубой, събраните средства от който отиват за благотворителни инициативи на УНИЦЕФ за деца.

Бербо се появи в игра след почивката, когато се случи всичко най-интересно на терена. Българинът изравни резултата с удар отблизо, а минути по-късно в типичния си лежерен стил вкара от дузпа за 2:1.

Бербатов с Роби Уилямс

Бербатов си партнираше на терена с бивши величия като Роналдиньо, Кафу, Яп Стам, Едгар Давидс, Фабио Канаваро... Треньор беше Клаудио Раниери, който направи "Лестър"шампион. В другия тим блестяха национали на Англия от миналото като Дейвид Сиймън, Гари Невил, Фил Кембъл, Джейми Карагър, Дани Мърфи... И попзвездата Роби Уилямс, който е запален футболен фен и не пропуска да облича екипа в такива мачове.

Митко не пропусна да си направи селфита с някои от най-големите знаменитости, а преди началото на двубоя повтори живото си предаване с телефон във фейсбук, каквото демонстрира за първи път на юбилейния мач на Христо Стоичков.

И с Роналдиньо

Победителите, водени от треньора Сам Алардайс, получиха купа и се радваха все едно са спечелили истински финал. Дори това обаче беше част от сценария и с цел да бъдат събрани повече пари. От sms-и и телефонни обаждания в касата влязоха 5 милиона паунда, но това не са всичките средства за каузата, тъй като и звездите преведоха суми, които се пазят в тайна.

В ложата на стадиона бе не по-малко интересно. Там личаха Пеле, специален гост на събитието, и новият треньор на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо.

А тук можете да видите най-интересното от благотворителния мач.