Върховният касационен съд постанови доживотен затвор без право на замяна за Лазар Колев за убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски. Решението на най-висшата съдебна инстанция е окончателно.

Съдиите, които са взели решението, са Иван Недев, Елена Величкова и Пламен Петков. Те са постановили Колев да изплати и 400 000 лв. кръвнина на семейството на сестрите, съобщи Би Ти Ви.

Окончателната присъда идва осем години след убийството на двете сестри. Върховните съдии заседаваха за втори път по делото, потвърждавайки най-тежката присъда за Колев.

През 2012 г. делото за жестокото убийство на двете момичета бе върнато за ново разглеждане на Пловдивския апелативен съд. На 28 юни 2013 г. най-тежкото наказание бе препотвърдено, но Колев обжалва пред последната инстанция.

Росица и Христина Белнейски бяха обявени за общодържавно издирване по сигнал на родителите им на 27 януари 2006 г. Оказа се, че момичетата са видени за последно живи на 28 януари 2006 г. в полунощ, когато са заснети от камера на банка в Пазарджик. След това следите им се губят до 31 януари, когато телата им бяха намерени в местността "Грамадите" край Брацигово. 

Експертизи от 2008 г. зоткриха следи от биологичния материал на Лазар Колев по телата на убитите момичета. Той бе единственият подсъдим за престъплението, въпреки че по време на делото многократно се появяваха съмнения, че е имал и съучастник.