И други политици са били в Правец, за да почетат Тодор Живков, а цялата тема е преекспонирана, смята лидерката на БСП Корнелия Нинова, която коментира своето посещение в родния град на комунистическия лидер пред Клуб Z.

Нинова и представители на БСП посетиха в последния ден на миналия месец къщата-музей на Живков в Правец, като освен това поднесоха и цветя на паметник на диктатора. Политическият ход предизвика критика от обществото и политическите сили. От столетницата обаче го окачествиха като разумно действие, което потенциално може да върне 50 000 избиратели, които сега гласуват или за "Атака", или за маргинални комунистически формации.

Ето и какво още каза Нинова:

- Г-жо Нинова, вие все още не сте коментирала какво стоеше зад отдаването на почит в Правец на Тодор Живков, лидер на един, по закон, престъпен режим?

Прекалено се преекспонира този случай. Това е една традиция по молба на кмета и местната организация на БСП, които, когато се ходи там, винаги отправят такава покана. Не виждайте в това нещо изключително или връщане назад в миналото. Това е едно уважение към историята и нищо повече.

- Не смятате ли, че това може да подаде негативен сигнал към по-младите ви симпатизанти, или към тези, които имат резерви към този режим?

Всеки има право на позиция и мнение. Чух и крайно отрицателни мнения, и позитивни. Аз говоря от името на БСП. Освен това и други държавни мъже, даже извън БСП, са били там. Така че според мен твърде много се преувеличава случаят.