Куинси Джоунс остро разкритикува излезлия тези дни посмъртен албум "Xscape" на Майкъл Джаксън. "Всичко е за пари. Просто се опитват да направят пари. Повече от ясно е. Всеки иска пари - семейството, адвокатите. Албумът нищо не струва! Няма нищо общо с Джако!", заяви легендарният музикант, композитор и продуцент.

Коментарът на Куинси Джоунс идва няколко месеца, след като той заведе съдебен иск за $10 млн. за нарушен договор във връзка с "Xscape". Джоунс твърди, че записите, в които навремето той е участвал, са миксирани неграмотно и това му създава лош имидж.

Думите му обаче въобще не пречат на Майкъл Джексън да твори история в поп чартовете на Англия и Америка дори от отвъдното. Майкъл стана единственият солов артист с хитове в топ 10 в 5 последователни десетилетия.

Задочният дует на Краля на попа с Джъстин Тимбърлейк Love Never Felt So Good се изстреля до 9-ото място в Топ 10 на класацията Билборд Хот 100. Новата песен е 29-ото парче на покойната суперзвезда, което достига Топ 10. Джако прави това за първи път през ноември 1971 г., когато песента Got to Be There достига до деветото място в класацията. Кралят на попа е прекарал общо рекордните 42 седмици в Топ 10 на Хот 100.

Поредният му подвиг в чартовете идва само няколко дни, след като Майкъл се появи като холограма на церемонията по раздаването на музикалните награди на сп. "Билборд" в Лас Вегас в неделя. Песента на Джон Леджънд All of Me остана на първо място в класацията за трета поредна седмица, а парчето на австралийския рапър Иги Асалеа Fancy се изкачи до второто място. Песента на Ариана Гранде Problem, в която участва и Асаела, се върна в топ три. Първата петица се допълва от хита на Фарел Уилямс Happy и Turn Down for What на диджей Снейк и Лил Джон.