Веригата супермаркети "Пикадили" вече е българска, след като Комисията за защита на конкуренцията даде разрешение за нейното придобиване от местната компания "АП Март" и постанови незабавно изпълнение на сделката.

"АП Март" не извършва никаква дейност и е създадена специално за придобиване на "Пикадили". Акционери в компанията са Ангел Ангелов и Петър Дедоленски. Ангел Ангелов е син на бизнесмена Иван Ангелов, създател на групата "Градус", която е основен играч в отглеждането на птици и производството на изделия от пилешко месо и разфасовки у нас. Освен това "Градус" има бизнес с производство на растителни масла и вино.

Петър Дудоленски има опит в изграждането и управлението на молове, сред които е и "София Мол". "АП Март" се притежава поравно от двамата.

В края на февруари белгийският собственик на "Пикадили" Delhaize обяви предстоящата сделка, която е част от преструктурирането на групировката.

Веригата разполага с 32 супермаркета „Пикадили” (6 във Варна, 20 в София и по един в Пловдив, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин и Габрово), както и с 22 по-малки магазина „Пикадили Дейли” (17 в София и 5 във Варна).

За 2012 г. компанията има приходи от 195 млн. лв. и загуба от 39 млн. лева.