Броят на пострадалите в боеве между футболните фенове на Русия и Англия във френския град Марсилия достигна 35 души, съобщиха световните информационни агенции.

РУСИЯ РАЗПЛАКА АНГЛИЯ В ДОБАВЕНОТО ВРЕМЕ, БОЙ НА СТАДИОНА

Последният съдийски сигнал на футболната среща, завършила при резултат 1:1, отприщи поредна вълна от насилие. Руските фенове предприеха внезапна атака срещу най-близкия сектор с поддръжници на Англия на стадиона. 

Четирима от пострадалите се намират в тежко състояние. Властите на Франция са образували дело срещу руски фен, който се предлога, че е отговорен за сериозното нараняване на английски гражданин.

ДЕН ТРЕТИ НА УЛИЧНИ БОЕВЕ В МАРСИЛИЯ: ДЕСЕТКИ РАНЕНИ И АРЕСТУВАНИ

Причината за сблъсъците между английските и руските футболни фенове в Марсилия е неумереното пиянство, съобщава агенция Регнум, позовавайки се на ръководителя на подразделението за борбата с футболното хулиганство във френската полиция, Антуан Бутоне. 

"Проблемът беше в неумереното употребяване на алкохол, което в крайна сметка доведе до насилие", коментира Бутоне.

В ранните часове на деня сблъсъците между феновете обхванаха и втори френски град, съобщи Ройтерс. 

В Ница северноирландски запалянковци участваха в поредния грозен сблъсък, при който са ранени други седем души. 

УЕФА осъди проявите на насилие.

"Хората, замесени в подобни актове на насилие, нямат място във футбола", се казва в становището на европейската футболна централа. 

Докато първенството се провежда в условията на извънредно положение заради атаките на ислямисти през ноември в Париж, френската полиция е под натиск и заради необходимостта от потушаване на насилието сред феновете.