Нередовен пътник в автобус 280 засне изключително забавно видео от "залавянето" си от две контрольорки. Записът е от четвъртък, 9 юни.

Младият мъж изобщо не протестира срещу санкцията от 40 лева за пътник без билет (1,60 лв. от 1 юни т. г.). Вместо това той подава тежка найлонова торба с жълти стотинки на двете служителки, които се виждат в чудо. 

Контрольорките настояват пътникът без билет да слезе на спирката и там да бъдат изброени парите. Младежът обаче настоява отброяването на санкцията да стане в превозното средство и той да продължи пътуването си до Софийския университет. 

Двете дами обясняват, че според правилата на градския транспорт в столицата плащането трябва да е извън автобуса, но нередовният пътник е категоричен, че в наредбата за дейността на общинската фирма няма такова изискване. Заплахата да бъде повикан полицай също не проработва. Гратисчията уточнява, че няма нищо против.

В крайна двете контрольорки слизат безславно от автобуса без да са взели торбата с жълти стотинки.  В превозното средство се чуват гласове в подкрепа на младежа без билет.