Организаторите на големите празненства по 100-годишнината на "Левски" търсят запалянко на клуба, внесъл лев и 40 стотинки за каузата, обяви Тити Папазов, един от основните "апостоли" на юбилея. "Искам да ми го намерят този човек, защото той е заделил от залъка си. Това няма цена. Това е повече от 5-те хиляди лева, които сме внесли аз и Гонзо. Има хора превели по 10 и 20 хиляди, но те са хора в възможности."

Бяха дадени и още два затрогващи примера: инвалид от Червен бряг, разчитащ само на парите на майка си, е дал 50 лв. Пенсионер от Добрич пък доброволно се е разделил с 1000 лв. 

Фенските сдружения, които се нагърбиха с организацията на юбилея, дадоха днес последна пресконференция, на която разкриха детайли за начинанието, доведено до успешен край. Партито в петък, 23 май, започва в 14:00 часа на сцена пред стадион "Васил Левски", където ще тече хепънинг. Тази част приключва в 19:30, след което запалянковците трябва да се настанят на трибуните. В 20:00 стартира шоуто на стадиона с награди, скечове и т.н и т.н. 

Мачът "Левски" - "Лацио" започва в 21:45, като в него в различни периоди ще играят "сини" легенди като Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров, Христо Йовов...

За полунощ на 24 май, когато настъпва рожденият ден на "Левски", сценарият още е засекретен. Водещи са Иван и Андрей - двама от популярните левскари в България. Техен екип се е нагърбил с писане на спектакъла. Ще има специална хореография по трибуните. А метрото ще работи до 1,30 часа след полунощ. Последното е обещано от Столична община.

Досега запалянковците на "Левски" са събрали над 180 000 лева от дарителски кампании, в това число и "Клуб 100", в която се запазваха места с определени цени на анкетна карта. Ако се прибавят средствата от продабжа на фен артикули и членски внос, сумата нараства до внушителните 600 000 лв. С тях ще се плащат разходите по рождения ден. Ако останат пари, те ще бъдат дадени за благотворителна кауза.

Все още в свободна продажба се въртят около 7000 билета - 6000 за сектор "Г" и 1000 за "Б". В деня на мача ще се търгуват само на касите на стадион "Васил Левски". 

Феновете призоваха да не се вкарват на стадиона пиротехнически средства - употребата им няма да е добре приета. Също така политическата агитация. Вече е разграбен първият тираж от юбилейните фланелки - 3000 броя. Желаещите да си купят тези дни няма да могат да го направят - ново зареждане ще има по-нататък. 

На следващия ден - 24 май, от 11:00 часа в двора на 22-ро училище (до НДК, някогашната Втора мъжка гинмазия), ще бъде отбелязан и рожденият ден. Там специално са поканени наследниците на основателите на "синия" клуб. Ще има шествие - вече разрешено от общината, до паметника на Васил Левски, където ще бъдат поднесени цветя и венци. Оттам множеството може да тръгне и към стадион "Георги Аспарухов", но това още не е решено на 100 процента.

"Юбилеят на "Левски" е най-голямото събитие в историята на българсдката демокрация", рече Тити Папазов, като не пропусна да пуска шеги по време на брифинга. За "родната милиция", за червения цвят на историческия юбилеен екип, за европарламента... "Беше ни трудно, но се справихме, защото "Левски" е велик", подкрепиха го останалите. Днес на "Герена" - за първи път от година насам, настроението бе приповдигнато. Има защо.