Анджелина Джоли най-вероятно ще се присъедини към звездния актьорски екип за новата адаптация на „Убийство в Ориент експрес“ по прочутия роман на Агата Кристи – Режисьор на новия филм ще бъде Кенет Брана, който е запазил за себе си ролята на най-умния герой – Еркюл Поаро. Очаква се Джоли да получи ролята, изиграва от Лорен Бакол в „Убийство в Ориент Експрес“ от 1974 г.

Филмът на Брана, също като оригиналът на Сидни Лъмет, е базиран на криминалната мистерия на Агата Кристи от 1934 г. за разследването на убийство, случило се в един от вагоните на прочутия влак и опитите на Еркюл Поаро да разреши загадката на престъплението.

Брана ще влезе в образа на белгийския детектив, изпълнен от Албърт Фини в адаптацията на Лъмет. Според „Холивуд рипортър“, Джоли е във финалния етап на разговорите за участието си като мис Хариет Хъбард, една от заподозрените пътнички.

Имената на останалите актьори все още не са обявени – но се предполага, че сред тях ще има доста звездни имена. Освен Бакол и Фини, в предишния филм участваха Шон Конъри и Ингрид Бергман.

Очаква се снимките да започнат през ноември на локации в Лондон и Малта. Сценарият е написан от Майкъл Грийн („Зеленият фенер – първи полет“).

През последните години Джоли не се появява много често на екрана – тя намекна, че планира да се прехвърли на режисьорския стол. Миналата година Джоли режисира себе си и съпруга си Брад Пит в семейната драма „Край морето“. Предстои да я видим отново в ролята на Злодеида в продължението на хита на Динси от 2014 г. „Господарката на злото“.

Джоли режисира и предстоящия документален филм на Netflix, First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers („Първо те убиха баща ми: спомените на една дъщеря от Камбоджа“) по книгата от 2000-ата година на камбоджанската авторка и борец за човешки права Лоунг Унг.

„Фокс“ планират премиерата на адаптацията на Брана по „Убийство в Ориент експрес“ за 22 ноември – в разгара на наградния сезон.

Площад "Славейков"