150 руски хулигани, участвали в уличните боеве в Марсилия и на "Стад Велодром", са специално тренирани и подготвени, обяви на пресконференция марсилският прокурор Брис Робин. 

Руснаци и англичани три дни и нощи се биха в пристанищния град, а за капак привърженици на Сборная нахлуха в сектора на британците и биеха наред. Във вторник се чака решение на дисциплинарната комисия на УЕФА. Заговори се дори за изключване на Русия, за отнемане на точки или най-малкото за глоба.

"В действителност тези хора са хулигани, около 150 от тях бяха в Марсилия, коментира Робин. - Те са отлично подготвени улични боеве и за насилие."

Няма задържани руснаци, двама националисти са изгонени от Франция. Днес неколцина арестувани англичани ще бъдат съдени по бързата процедура. От 35-имата ранени повечето са островитяни. Един е в критично състояние. В социалните мрежи се появиха видеа от начина, по който е бит от неколцина руснаци.

Дори руският министър на спорта Виталий Мутко се съгласи пред медиите в родината си, че някои "запалянковци" са дошли във Франция, за да се бият, а не да гледат футбол. Той добави, че наказание от УЕФА ще бъде справедливо. 

А руските футболини хулигани са добре познати по цял свят. Пред тях дори англичаните изглеждат като невинни същества. Те си уговарят боеве в родината си или в други европейски страни. Футболът не им е страст, а само предтекст. Те са ултра националисти.