Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асанж е обявил, че има готовност да публикува още електронна поща, която Хилъри Клинтън е изпращала и получавала в качеството си на държавен секретар на САЩ, съобщи британският "Гардиън", позовавайки се на интервю на Асанж пред Пестън ITV в неделя.

Клинтън вече спечели нужния брой делегатски гласове по време на първичните избори, за да бъде кандидат на Демократическата партия на президентските избори. Зад номинацията ѝ застана и президентът Барак Обама, в чийто първи мандат Клинтън бе държавен секретар на САЩ. 

В момента тя е обект на разследване на ФБР за това, че е нарушила федералните закони, използвайки личната си електронна поща за служебни съобщения, които са съдържали и класифицирана информация, припомня "Гардиън". 

През март "Уикилийкс" публикува огромно количество електронна поща в база данни, която позволява търсене. 7 570 от писмата бяха с подател Хилъри Клинтън в периода, когато е била държавен секретар - 2009 -2013.

"Имаме предстоящи публикации във връзка с Хилъри Клинтън. Имаме имейли, чието публикуване изчаква, това е така", заявява Асанж пред телевизията, цитиран от британското издание. Той обаче не уточнява кога и колко на брой съобщения предстои да видят бял свят. 

Според основателя на "Уикилийкс" е малко вероятно главният прокурор на САЩ Лорета Линч да повдигне обвинение срещу Клинтън за теча на информация през личната ѝ поща. 

"Тя няма да подведе под отговорност Хилъри Клинтън, това не е възможно. Няма да се случи. Но ФБР може да натисне за отстъпки при управление на Клинтън", заявява Асанж.

Самият той е отдавнашен отявлен критик на Хилъри Клинтън, наричайки я "либерален военен ястреб".