Мъж уби полицейски началник и партньорката му в предградие на Париж, преди да бъде ликвидиран от командоси, предадоха световните анции, като се позоваха на френските власти.

Нападателят пробол няколко пъти смъртоносно с нож 42-годишен висш полицай, който се прибирал вкъщи в Манянвил, на около 55 километра западно от столицата на Франция. След това той взел партньорката на убития полицай и техния син за заложници в собствения им дом, съобщи "Дарик".

По време на преговорите на полицията с нападателя, докато той държал жената и детето за заложници, мъжът твърдял, че е от "ДАЕШ", предаде Франс прес, позовавайки се на френската прокуратура.

В крайна сметка командоси нахлули в жилището и ликвидирали убиеца на полицая. В дома намерили мъртва жена, по всяка вероятност партньорката на убития полицейски началник, която също работела за вътрешното министерство във Франция, и 3-годишния им син, който е в шок, но невредим.

ДАЕШ е поела отговорност за убийството на френски полицай и партньорката му край Париж, съобщи "Ройтерс", цитирайки съобщение на свързаната с терористичната организация информационна агенция Амак. 

Според свидетели на случая мъжът викал "Аллах акбар" (Аллах е велик), нахвърляйки се с нож на 42-годишния полицай.

Случаят се разследва от антитерористичното звено на съдебна полиция и на вътрешното разузнаване, Генералната дирекция за вътрешна сигурност. Френският президент Франсоа Оланд обеща двойното убийство да бъде изяснено напълно, предаде още Франс прес, като се позова на комюнике на Елисейския дворец.