Омар Матийн, който извърши най-масовото убийство в историята на САЩ, проучвал като потенциална мишена увеселителния парк "Дисни уърлд" край Орландо.

Това твърди пред сп. "Пийпъл" източник от американските федерални служби.

ВИЖТЕ УБИЕЦА НА 50 ДУШИ В ГЕЙ КЛУБА ВЪВ ФЛОРИДА 

Матийн разстреля 49 души в гей бар "Пулс" в Орландо в неделя.

През април той посетил парка, построен в духа на филмите на Уолт Дисни. Годишно той привлича над 62 милиона туристи. Подобен парк има и в Калифорния.

ОБАМА: УБИЕЦЪТ ОТ ОРЛАНДО СЕ Е РАДИКАЛИЗИРАЛ ЧРЕЗ ИНТЕРНЕТ

Американската компания "Уолт Дисни", която е собственик на парковете, затегна сигурността в тях.

"За съжаление всички ние живеем в свят на несигурност", отбеляза тя в съобщението за предприетите стъпки.

Същевременно един от редовните клиенти на окървавения бар "Пулс" си спомни, че е виждал Омар Матийн да пие в заведението. На няколко пъти убиецът сядал сам в бара, разказва Тай Смит разказал пред в. "Орландо сентинел".

Бивш колега на Матийн обаче заяви пред в. "Ню Йорк таймс", че той го тормозел и му пращал десетки СМС всеки ден. Даниъл Гилрой уведомил шефовете за поведението на бъдещия убиец на "Джи Фор Ес" - компанията, в която работили и двамата. От фирмата обаче отричат да са получавали такъв сигнал.

ОЧЕВИДЕЦ: ПРАВЕХ СЕ НА УМРЯЛ, ЗА ДА ОЦЕЛЕЯ

Служители на оръжейния магазин във Флорида, от който маниакът си купил използваните при убийството полуавтоматична пушка и пистолет, направили всички необходими проверки на биографията му. Това уверил неговият собственик.

Следователите открили, че няколко седмици преди касапницата в Орландо Матийн опитал да си купи армейска бронирана жилетка, но не успял. Това говори, че той вероятно дълго е подготвял атаката си.

Самият Омар Матийн може да е бил гей - това  е една от новите версии за убийството. Бивш негов съвипускник от полицейската академия "Индиън ривър комюнити колидж" твърди пред в. "Палм бийч коуст", че стрелецът се опитвал да флиртува с него.