Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира възможността да бъде кандидат за президент. Коментарът на Нинова бе по повод прогноза на "Сова Харис", че тя би била най-силната президентска кандидатура на левицата, особено при вариант лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също да е кандидат.

"Благодаря за високата оценка".

Това бе краткият коментар на Нинова. Тя заяви, че ако левите партии ще правят общ фронт срещу правителството трябва да пристъпят към действия.

"Предлагам на всички колеги да излезем от сферата на приказките и да пристъпим към действия. Ние предлагаме действия. Който е съгласен вляво - да заповяда. Ние сложихме на масата конкретни инициативи, законопроекти", каза Нинова.

Лидерката на БСП каза още, че партията започва преглед на всички лобистки закони, които са се приели в мандата на правителството. Социалистите щели да предложат и промени в тези закони, както са го правили при тяхното приемане. Нинова каза, че всичко това ще се случи до края на тази парламентарна сесия.

Нинова показа писмо, с което се е сдобила неофициално от Европейската комисия, в което България е предупредена, че няма да й бъдат възстановени 1,1 млрд. лв. по Програмата за развитие на селските райони. Евродепутатите утре щели да изискат документа официално от ЕК.

"Правителството го има, но го крие. 17-те милиарда заеми от миналата седмица ще продължават да растат, драги българи. Това ви е подарък от управлението на Бойко Борисов", заяви Нинова.

ЕК нямало да възстанови парите заради открити грешки в обществените поръчки.

"Край на мита на тях им ги спират, на нас ни ги пускат", обобщи Нинова.