Онези от партиите, които все още не са закрили предизборните си кампании, ще го направят днес. Но спокойно, столичани и гости на столицата. Защото и в София ще е спокойно. Политформациите избраха да направят финалните концерти и митинги в различни градове в страната.

Любопитно е, че ГЕРБ ще закрие кампанията си в Пловдив. Там където "България без цензура" откри своята - в  Античния театър. Хората на Бойко Борисов са спретнали шоу за над 5000 симпатизанти. Ще участват ансамбъл "Българе", трио "Сопрано", "Дзампе Сонати" и др. 

На сцената ще говорят Борисов и един от заместниците му в партията - Цветан Цветанов.

По същото време в Пловдив, но на площад "Стефан Стамболов", пред общината, ще закрие кампанията си и Реформаторският блок. Но скромно, както я и откри - с концерт на "супергрупата" "Фондацията". 

Повей, повей

БСП пък залага на Стара Загора. Събитието ще е на стадион "Локомотив". Обръщения ще направят лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев и кандидатите за евродепутати от листата на Коалиция за България Илияна Йотова и Петър Курумбашев.

"За настроението на присъстващите ще се погрижат изпълнителите от хор "Големите български гласове", Десислава, Любо Киров, Преслава Мъркова, както и Сборна рок формация. Сред знаковите изпълнения ще бъдат химнът на България, "Една българска роза", "Моя страна, моя България", "Ако си дал", "Повей, повей " и други", съобщиха от пресцентъра на левицата.

По време на събитието ще бъдат прожектирани видео обръщения от социалистическите партии в Холандия, Полша, Румъния, Германия, Гърция, Белгия, както и предизборните клипове на коалицията, излъчвани по време на кампанията.

В края на мероприятието всички на стадиона заедно ще изпеят химна на Европа "Ода на радостта".

Цялото събитие ще бъде предавано на специални екрани на площади в София, Силистра, Разград и други големи градове.

Гласът на Волен

Иначе кампаниите си вече закриха ДПС, "Атака", "България без цензура" (ББЦ) и АБВ. Движението направи това в Рудозем, с обещанието, че Европа щяла да види Родопите. Разбира се, отсъстваше вторият в листата - Делян Пеевски. 

"Атака" пък спретна грандиозен концерт снощи в НДК. Любимата група на руския президент Владимир Путин - "ЛЮБЭ" напълни Зала 1. В изненадата на вечерта се превърна появата на сцената на "Гласът на СССР" Йосиф Кобзон, който не бе обявен предварително от организаторите от "Атака", предаде БГНЕС.

Кобзон се качи на сцената веднага след ЛЮБЭ и на отличен български език изпя песента на Паша Христова "Една българска роза". Пригласяше му... самият Волен Сидеров. Кобзон изпълни още песента "День Победы", а след като на сцената бяха поканени и останалите участници в концерта всички заедно изпяха "Моя страна, моя България".

Гласът на "Атака". Снимка В. Атака

След което Сидеров лично поведе хорото измежду редовете в залата.

Ще ви нося на гръб

ББЦ също закри своята кампания в четвъртък - във Варна. В типичния си стил лидерът Николай Бареков не се задоволи само с песни и танци на народите, а и трябваше да хвърли някое и друго обещание. Той обяви, че ще бъде създаден специален социален фонд в морската столица, който ще се ръководи от доц. Христо Бозов. В този фонд щели да постъпват даренията от заплатите на евродепутатите на ББЦ.

Бареков започна и завърши с обещания. Снимка ББЦ

След като Бареков облече деца с тениски с лика си, което предизвика вълна от възмутителни реакции, явно не си е взел поука. Защото ето какво се похвалиха от партията: "Преди началото на заключителната среща лидерът на "България без цензура" се появи с четири деца - Симона Иванова, Даяна Маринова, Лиляна Кръстева и Октавиан Кръстев. "Ти вече си политик и ще ме носиш на конче, ми каза Симона пред Фестивалния конгрес. Да, така е, политик съм и ще ви нося на гръб, ваш съм", отговори Бареков". 

По класически, пред храм-паметник "Александър Невски", закри вчера кампанията си и АБВ. Пя Николина Чакърдъкова. А лидерът - президентът (2002-2012) Георги Първанов обяви от трибуната: 

"Аз няма да кажа - който гласува за БСП, гласува за ДПС. Няма да го кажа заради дълбокото ми уважение към хилядите честни български социалисти, към хората от левицата. Няма да кажа и - който гласува за Станишев, гласува за Пеевски, но хората го казват"...