Британската депутатка Джо Кокс бе простреляна и наръгана с нож при нападение в Бристол, съобщи Би Би Си.

Беше цялата в кръв и лежеше безжизнена на земята, свидетелства очевидец на престъплението.

Загрижени сме за Джо Кокс. Молитви те ни са с нея и роднините й, написа премиерът Камерън в туитър.

Все още не са ясни мотивите за атаката. 41-годишната депутатка от Лейбъристката партия е майка на две деца. Възможно е да е нападната заради факта, че е гласувала за участие на Великобритания в бомбардировките над Сирия, но и заради обявеното от нея съпричастие към групата на желаещите да останат в ЕС на референдума, който е насрочен за 23 юни, сочат непотвърдени информации от разследването. А както е известно лейбъристите са против т.нар. Brexit. 

Ченгета веднага отцепиха района.

Жената е била вдигната с медицински хеликоптер и закарана в болница в Лийдс, където веднага и е била направена операция. 

Арестуван е 52-годишен мъж за нападението.

Според продавачка в близко кафене нападателят е бил с бяла бейзболна шапка и яке. Носел е пистолет и след като прострелял депутатката един път и тя паднала на земята, той отишъл до нея и изстрелял в тялото втори куршум. След това извадил нож и я намушкал поне дузина пъти, твърди сервитьорката.

Полицаите разпитваха свидетели на стрелбата.

Друг свидетел разказва, че оръжието на престъпника приличало на саморъчно направено.

Лейбъристката партия излезе с декларация, в която обяви, че това е шок и нападение срещу всички партиици. И обяви, че прекратява временно кампанията си против референдума за излизане на Обединеното кралство от ЕС.