Българският треньор Ивайло Петев все още може да стане шампион на Кипър с АЕЛ (Лимасол), след като късно снощи спортният съд в страната постанови прекратения двубой с "Апоел" да се преиграе до края на месеца. Преди дни срещата бе спряна в 52-рата минута при резултат 0:0 заради хвърлени предмети от трибуните от страна на фенове на АЕЛ. Служебна загуба за тима на Петев щеше да направи "Апоел" шампион. В същото време дори равенство устройва АЕЛ.

Датата на преиграването ще бъде обявена допълнително. Съдът глоби клуба на българина с 63 000 евро, а с 19 000 ще олекне съперникът. Двата отбора са наказани и с лишаване от домакинство, съответно 2 за "Апоел" и 1 за АЕЛ.

Съдбата на шампионската титла на Кипър има пряко отношение и за една от големите интриги в родния футбол след края на сезона - Петев е желан за треньор на "Герена", а "Литекс" също дебне в засада. Твърди се също така, че треньорът е в полезрението на... по-богатия "Апоел", който бил готов да му предложи доста по-висока заплата за следващия шампионат.

Ивайло Петев стана два пъти поред шампион на България с "Лудогорец", преди да бъде уволнен в началото на миналия сезон. След това го съблякоха на "Герена".