"За тези три месеца кампания се видях лично и стиснах ръцете на 3 млн. българи." Това изчисление съобщи Николай Бареков в "Гореща точка" по ТВ7, с която няма нищо общо, откакто е политик. 

(Според последното преброяване на НСИ от 2011 г. населението на България е малко над 7,3 млн. души. Според различни източници поне 1 млн. наши сънародници обаче живеят постоянно или кампанийно в чужбина, т.е. - няма как да са участвали в Голямото ръкостискане, б.р.).

Лидерът на ББЦ ясно обяви и правилата, при които "няма да играе": 

"По-малко от три мандата ще го приема за фалшификация на вота", каза той. Той цитира данните на PollWatch, които обявиха вчера, че ББЦ е трета сила, бие ДПС и ще има трима евродепутати. Бареков заяви, че вярва на тази агенция, защото тя е към Еврокомисията (всъщност PollWatch прави прогнозите си, базирана на данните на локалните социолози, т.е. - българските, б.р.) 

"За нас ще има вълна", каза новият политик. Той даде за пример Ковачки, който "стимулира" работниците си с пари, за да дадат вот за социалистите:

"Ковачки, който приватизира сума ти мини по време на Тройната коалиция, месеци наред не плаща заплати. Сега дава по 100 лв. на работниците си, за да гласуват за БСП. Това е цинизъм! - възмути се Бареков. - Когато ББЦ спечели изборите, на Ковачки ще му бъдат отнети всички мини и ще се върнат на държавата", зарече се той.

Николай Бареков уточни, че посещава при обиколките си из страната само тези фирми, в които работодателят е платил заплатите и осигуровките.

"Авантюра ще е да продължи втора зима сегашното управление на кабинета Орешарски или другото, което се готви - управление на ДПС и ГЕРБ - каза политикът и прецени, че най-удобно ще е предсрочните избори да са през октомври.