На връх 100-годишния юбилей собственикът на "Левски" Тодор Батков обяви, че готов да даде на привържениците 10-15 процента от акциите на клуба. Идеята не е нова, адвокатът и преди е давал подобни обещания, но сега в еуфорията покрай демонстративния мач "Лацио" тази вечер, пред БНТ Батков пак заяви подобно намерение.

"След като се обединиха привържениците, искам в навечерието на празника да обявя, че реших за себе си в рамките на предстоящото увелечиние на капитала на дружеството, което трябва да капитализира огромна сума вземания, която аз и мои фирми имаме към Левски, да предоставя на организираните привърженици пакет от 10-15 процента, обяви дословно бизнесменът в сутрешния блок на БНТ 1. - Срещу ангажимент по този начин да съберат някакви средства и да построят второто общежитие на стадион "Георги Аспарухов" и евентуално целодневната база на първия отбор."

Казано с думи прости това означава, че Батков иска да предостави на феновете част от вътрешния дълг, акомулиран от "Левски" към самия него. Босът бе запитан и за неуспешното публично предлагане на акции на ЦСКА.

"По принцип идеята е добра, не беше особено успешен опита, както всички видяхме. По този начин публично предлагане на отбор може да е успешно, ако финансовото състояние е стабилно и 60-70 от приходната част е гарантирана. Има и други форми, нашите привърженици стартираха друга. Това е така нареченият тръст на привържениците, учреден през февруари, очаква се регистрация всеки момент", отвърна адвокатът.

А празненствата по юбилея на "Левски" започват в 14:00 часа пред стадион "Васил Левски" с бирфест и шоу с изпълнения на живо. Публиката трябва да заеме местата си на стадиона до 20 часа, като програмата ще продължи там. Двубоят с "Лацио" започва в 21:45. Кулминацията ще настъпи в полунощ, но какво точно ще се случи, организаторите пазят в тайна до последно.