Християна Тодорова, едно от Златните момичета в националния ансамбъл по художествена гимнастика, написа обръщение след вчерашното участие в многобоя на европейското в Израел. Тимът изигра първите си две съчетания, след като Цветелина Стоянова скочи от 6-ия етаж на жилищен блок и продължава да е в реанимация в "Пирогов".

Момичетата на треньорката Ина Ананиева заеха пето място. Домакините направиха два гафа - първо поставиха името на Цвети Стоянова в състава, а след това объркаха музиката за първото им съчетание.

ПЕТО МЯСТО ЗА АНСАМБЪЛА В МНОГОБОЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО

Ето какво написа Християна, посланието й бе разпространето от официалния сайт и фейсбук профил на БФ по художествена гимнастика:

"Много искам да изкажа благодарност към цяла България, въпреки че не всички ни подкрепят. Благодарим на хората, които въпреки всичко не спряха да вярват в нас и да ни вдъхват кураж, благодарим на семействата ни и на нашите приятели, благодарим на нашите треньори и на целия екип, който работи с нас, за това че и за секунда не са ни оставили сами в този момент, и които се борят да ни учат да се изправяме след всяко падане. Благодарим на цял свят за подкрепата към Цвети, на всички отбори тук в Израел, на руския отбор, който всеки ден идва при нас и пита за новини за Цвети, на Италия, че постоянно ни показват тяхната подкрепа и плачат заедно с нас, на Беларус, които ни станаха на крака днес след състезанието, и които всеки ден качват снимки на Цвети в социалните мрежи, на Испания и на Израел, които казаха, че ние сме им пример и техни идоли... Благодарим на още толкова много хора... но най-вече благодарим на хората, които се обърнаха срещу нас и по този начин ни показаха колко всъщност сме силни, когато сме заедно и колко ще постигнем с тази наша сила, която имаме като отбор и като едно цяло... Днес играхме за Цвети, в неделя пак ще играем за нея и вярвам, че по този начин нашата енергия стига до нея и й помага все повече и повече!"

Междувременно "Пирогов" обяви, че Цветелина Стоянова се нуждае от кръводаряване. Кръвната група е без значение. Желаещите могат да дадат кръв в Центъра по кръводаряване, намиращ се недалеч от Централна гара, да вземат бележка и после да я занесат в "Пирогов".

Продължава международната подкрепа за Стоянова. Федерации по художествена гимнастика от цял свят, като например бразилската, изпращат на българските си колеги писма, в които изразят морална подкрепа за Цветелина и нейните колежки.