Бившият учител по музика от Дулово Илиян Василев е задържан за блудство с 6 момичета и момчета, съобщават от прокуратурата. Той е с мярка за неотклонение до 72 часа, но утре окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Всъщност историята е от миналата година, но сега става ясна.

54-годишният преподавател е обвинен за това, че през периода от ноември 2014 г. до април 2015 г. е извършил "действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление с шест ненавършили 14-годишна възраст момичета и момчета".

Освен за извършените блудствени действия Окръжната прокуратура в Силистра му повдигна обвинение и за държане и разпространение в интернет и социалните мрежи на порнографски материали с ненавършили 16-годишна възраст деца. 

Според прокуратурата го очакват от 5 до 20 г. затвор.

Жертвите на бившия учител по музика са деца, които вземали частни уроци в дома му. Именно там той монтирал камера, за да записва извращенията, потвърди окръжният прокурор на Силистра. Това, което е записано и съхранено, е иззето. 

Историята тръгнала да се разплита, когато едно дете подало сигнал, а после били разкрити другите. Проверени са контактите му в интернет и е установен кръгът от лица, с които е контактувал, казват още разследващите.