"Тази година националният отбор на Русия има две победи - над Литва и над телевизионните зрители в предаването "Какво? Къде? Кога?"

"Камион с дърва на път - Сборная се прибира у дома."

"Спортният министър Виталий Мутко: След това представяне никой не може да обвини отбора ни в употреба на допинг."

"Путин: Това не са наши футболисти, всеки може да си купи екипите им от магазина."

"Предаването на капитанската лента между Головин, Широков, Игнашевич и Акинфеев е най-продължителната комбинация от последователни подавания на отбора в първенството."

Това са извадки от руската преса след отпадането на Сборная на Евро 2016 снощи. Публикувани са в сайта sports.ru. Русия загуби с 0:3 от Уелс и си тръгва от Франция само с 1 точка и един гол и четвърто място в група В.

НА ЕВРО 2016: БАЙ БАЙ, РУСИЯ

Междувременно селекционерът на тима Леонид Слуцкий обяви, че е готов да подаде оставка. И прогнозите са, че най-вероятно той ще има наследник - само 2 години преди световното, на което Русия е домакин. Слуцкий наследи освободения Фабио Капело.

"Готов съм да поема цялата вина върху себе си, рече специалистът след фиаското срещу Уелс. - Имахме достатъчно време, за да сглобим състав. Бих искал да не се фокусира толкова силно вниманието върху действията на отделните играчи, а в треньорските грешки. Не съжалявам за нищо. Опитах се да дам максимума, на който съм способен, но той се оказа недостатъчен. След такъв турнир е необходимо друг треньор да опита да подготви отбора за съдбоносното за развитието на футбола в страната ни събитие - световното първенство. За съжаление моето ниво се оказа недостатъчно."