Британската футболна икона Дейвид Бекъм се обяви против излизането на Великобритания от Европейскию съюз. Само два дни преди референдума за съдбата на Острова, плеймейкърът зайви:

"Изиграх най-хубавите си години като млад в Манчестър Юнайтед. Израстнах заедно с плеада млади британски играчи като Райън Гигс, Пол Сколс, Ники Бът и братятя Невил. Опитът си на по-възрастни играчи ни предаваха Гари Палистър, Стив Брус и Пол Инс.

И така можехме да печелим трофеи. Но ние бяхме по-силни и ставахме все по-успешни, защото при нас играеше холандският вратарПетер Шмайхел, ирландецът Рой Кийн и френското острие Ерик Кантона.

А, аз имах и привилегията да играя и да живея в Мадрид, Милано и Париж с техните футболни отбори и с играчи от цяла Европа и целия свят. Тези велики европейски градове и техните жители и фенове ме приветстваха заедно с моето семейство и ми дадоха възможността да се наслаждавам на тяхната уникална и въздействаща култура и прекрасни хора".

Кампанията "за" и "против" Кралството в ЕС се ожесточава с всеки изминал ден. 

Генералният секретар на НАТО Столтенбърг предупреди, че Атлантическият съюз ще бъде отслабен, ако британците излязат от ЕС, но и войската на нейно величество ще получи тежки удари. Очевидно той има предвид, че финансирането на армията ще бъде далеч по-трудно, отколкото е сега.

ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ: ЩЕ СТАНЕТЕ ПО-БЕДНИ

Финансовият спец Сорос също подкани британците да премислят много преди да гласуват. Защото лирата ще падне стремглаво, а инвестициите на Острова ще спаднат рязко.