Комисията за защита на конкуренцията разреши на компанията на гръцкия бизнесмен Сократис Кокалис "Интралот" да придобие 49% от хазартния оператор "Евробет", който в момента е притежаван от дружества, свързани с бизнесмена Васил Божков, става ясно от съобщение на сайта на ведомството.

Сделката става чрез притежаваното от "Интралот" българско дружество "Билот", което е собственик и на 49% от "Еврофутбол".
"Евробет" е контролирано от "Евробет Партнърс" ООД, което е собственост на 4 фирми, еднолично притежавани от Божков - "Вабо-2005", "Сигуро", "Еврогруп Инженеринг" и "Диджитъл Сървисиз".

В сделката "Интралот" се явява финансов и стратегически инвеститор, като така "Евробет" ще разнообрази дейността си и ще осигури бъдещото си развитие, обясняват от притежаваната от Божков компания.

"Евробет" предлага лото и лотарийни хазартни игри като "Еврошанс", "Лотомания" и други и е организатор на тв предаването "Лотария България" по бТВ. С бранда "Лотария България" "Евробет" продава и скречкарти с моментна печалба.

Цената на сделката не е обявена. През 2002 г. Кокалис купи и 49% от "Еврофутбол".