Компанията "Аксес Файнанс", която предлага на българския пазар „Бяла карта“, планира да разшири дейността си до края на годината, като навлезе на пазарите в Румъния и Македония. Това обяви управителят на фирмата Цветан Кръстев.

Идеята е да бъде предоставена леснодостъпна кредитна карта с иновативни финансови услуги и на тези пазари. В Румъния и Македония услугата ще се предлага чрез бранда  AXI, а картата няма да е бяла, а черна на цвят.

"Едно от най-големите му преимущества на нашия продукт е неговата достъпност. Освен улеснената процедура за кандидатстване - дистанционно – по телефон или онлайн, без попълване на формуляри и допълнителни формалности, картата се издава и доставя до посочено от клиента място напълно безплатно. „Бяла карта“ е международна кредитна карта, която е без такси за издаване и обслужване и без такси за всички трансакции – плащане при търговци и теглене на суми в брой от банкомати в България", каза Кръстев.

Той обясни, че компанията развива бизнеса си с идеята за "финансово включване" на хора, които по една или друга причина нямат достъп до традиционни платежни инструменти.

"Чрез нас те могат да ползват финансови продукти, позволяващи им да правят плащания с кредитни карти, мобилни плащания, онлайн плащания и др. След успеха, който реализирахме у нас, откакто стартирахме своя бизнес – преди три години, и доверието, което в момента ни гласуват повече от 50 000 клиенти, решихме да обърнем внимание на развитието на „Бяла карта“ не само в България, но и в чужбина, като се насочим към близки до нас държави", добави Кръстев.

Според проучванията на компанията клиентите в Румъния в момента нямат достъп до гъвкав и удобен кредитен продукт.

"Румънският пазар е много по-голям от този в България, но анализите на нашия екип показват, че клиентите там имат нужда от алтернатива като кредитната карта AXI. Нашите прогнози показват, че въпреки предизвикателствата и конкуренцията в Румъния, успешният модел на "Бяла карта" в България има огромен потенциал за реализация и у нас“, заяви Лаур Емилиан, управител на дъщерното дружество на „Аксес Файнанс“ в Румъния.

В България първата "Бяла карта" е издадена у нас през 2013 г. и към момента активните картодържатели са над 50 000.  За три години клиентите на компанията са ползвали финансиране в размер на над 50 млн. лева за посрещане на своите нужди.