“Шотландия гласува за оставане (в ЕС – б р.), ти си малоумник.”

Това послание до Доналд Тръмп идпрати  известната британска певица Лили Алън в туитър.

ТРЪМП ЗА "БРЕКЗИТ": СТРАХОТНО, ФАНТАСТИЧНО

Гневът й бе предизвикан не само от вчерашно изказване на Доналд Тръмп, че излизането на Великобритания от ЕС било страхотно и фантастично. В туитър той написа:

"Шотландците си върнаха страната, сега аз искам да си върна Америка.”

Лили Алън му отговори кратко и точно.

ШОТЛАНДИЯ ПОИСКА ДА ОСТАНЕ В ЕС

Най-вероятният кандидат на републиканците за президент на САЩ вчера се намираше в Шотландия, за да навести голф комплекса си в град Търнбъри. Също вчера бяха оповестени резултатите от референдума в Обединеното кралство в ЕС.

Шотландия е категорично против "Брекзит". Близо две трети – 62 на сто, гласуваха за оставане в ЕС, в столицата Единбург дори 74,4 на сто. Заговори се за референдум за отцепване от Великобритания и така Шотландия ще запази членството си в Съюза.

Доналд Тръмп не за първи път демонстрира невежество. Наскоро в своя реч той заяви, че Белгия била един прекрасен град. Той бил там, макар и отдавна, но всичко го впечатлило.

Случайно или не, Тръмп реши да посети собствения си голф комплекс в Шотландия точно в деня, когато станаха ясни резултатите от референдума във Великобритания. Той твърди, че е вложил 1 милиард паунда (1,23 милиарда евро) за изграждането на комплекса Menre-Estate-Golfresort, след като през 2006 г. купи парцел от 8000 декара с една 110-годишна развалина. Комплексът беше открит на 15 юли 2012 г. Сега в хотела работят 340 служители, 352 огромни полюлея хвърлят обилна светлина, положени са 46 000 квадратни метра  италиански мрамор.

Тръмп обаче си спечели много врагове в Шотландия. Наскоро той загуби съдебна битка и в непосредствена близост до голф комплекса започва монтирането на вятърни генератори за добив на енергия.