Светльо Витков, Лъчо Маринов, Венцислав Лозанов Brass Trompetopitek, за мен беше чест да бъда с вас на сцената снощи.

И през последния четвърт век!!!

Това прочувствено написа вчера на стената си във фейсбук Венци Мицов след концерта на "Хиподил" в (почти) оригинален състав в "Маймунарника".

 

Толкова косми, толкова нафта

има в музея на космонавта

Това пък се пее в една "историческа" песен на още бъдещия тогава кандидат-президент и общински съветник Светльо Витков. Удивително беше в петък в клуба в Борисовата градина колко други неща има освен косми и нафта - скинари, пънкари, мацки, чички, дечица и откровени пияници, които са склонни да си дадат лептата, за да се веселят през 2016 г... Така както само те си знаят - мирни и усмихнати един към друг с по чаша бира в ръка, нищо че на някои вече им няма зъбите и календарът не започва с 199... и нещо си.

Не че има нещо лошо в подгряващите "Холера" и Pizza. Но просто "гласът народен" Витков където и да излезе, веднага се събира публика.

Иначе дори и атмосферата на загрявка зад сцената си я биваше.

Пе Ве Це...

Мога и без ръце

Светльо с групата си "Легендите" полази сцената около 21 ч, включвайки и такива класики като гореупоменатата. На "Хиподил".

Народът напълно превърташе във вихрено пого на обичайния купон, който Светльо прави. Докато в бекстейджа общинският съветник Мицов и другите двама от оригиналния състав на бандата - Лъчо Маринов и Венци Лозанов, пийваха по питие, чакайки си реда на хедлайнери.

Тука идва онзи труден момент, в който някоя умна глава трябва да обобщи с едно изречение - може и с някоя метафора, ономатопея или друга финтифлюшка - как е възможно 25 години хората да идват на тази група... Като в нея не са нито точно най-виртуозните "консерваджии", нито поезията е баш любовна, дето се вика - и пиар си нямат.

"Жената", "Бате Гойко", "Отнесен" - сещате се натам...

Тежко е да си говедо,

а е скучно да си умен.

И песента "Хиподили" за финал, разбира се.

Ето и един спомен, макар и фенски а не официален:

А за останалите - да са дошли!