"Знам какво изисква една кампания. Нямам сили да се кандидатирам за президент". Това заяви пред Нова телевизия Стефан Данаилов в интервю за предстоящите избори, БСП и новата лидерка Корнелия Нинова, за политиката и разочарованията в нея.

На въпрос на водещите на предаването "Комбина" защо е решил да помага на новата лидерка на БСП Корнелия Нинова след избора й на последня конгрес на социалистите, Ламбо отговаря:

"Защото я харесвам, защото съм отговорен и защото помагам, когато има нужда от моята помощ, тук вече ме интересува и партията, приех. Тя има много качества, има нужда и от помощ".

По думите му само преди ден е предупредил Нинова, че може да "изпуши", защото поема твърде много ангажименти. :Тя трябва да успокои топката и да пусне другите да вършат тази работа", коментира Данаилов. Той призна, че често пъти Нинова се вслушва в съветите му.

Той добави, че все още хока съпартийците си и е разочарован от някои сред тях, но напоследък не е ходил на събрания и стои малко в страни от самата партия.

"Променят се хората. Не съм очаквал такива крайности", каза още Данаилов по адрес на свои съпартийци с досег до властта. И призна, че разочарование е имало и от Георги Първанов, и от Сергей Станишев, въпреки че с бившия премиер и сега президент на Партията на европейските социалисти поддържа връзка постоянно. 

На въпрос защо не го е променила политиката, актьорът обясни ясно:

"Ами, защото не съм политик. Какъв политик съм аз... Той два дена седнал на парламентарната банка и бил политик. Смешно ми е, аз - артистът, аз - Ламбо - да, но аз политик - не..."