Тимът на Франция очаквано е на четвъртфинал на европейското, където ще срещне победителя от двойката Исландия - Англия. Както и в първата фаза, домакините имаха трудности в първия плейоф - 2:1 срещу Ейре. Началото на мача на новия стадион в Лион беше кошмарно за "петлите".

Във втората минута Пол Погба фаулира в наказателното поле Шейн Лонг и съдията Никола Рицоли с лекота посочи точката за изпълнение на дузпа. Роби Брейди уцели свободния от плонжа на вратаря ъгъл, но получи асистенция и от гредата - 1:0.

Домакините опитаха да отвърнат бързо, но стигаха само до опасни центрирания пред вратата на ирландците. В същото време гостите имаха по-добрите възможности пред Юго Лорис, макар и реалните им ситуации да бяха само две. 

Едно нещо пролича през първите 45 минути - реферът вдигна доста жълти картони, докато в първата фаза Мъжете в черно рядко прибягваха до официални предупреждения.

След почивката Франция успокои феновете си с бърз обрат. В 58-ата минута Бакари Саня центрира отлично Антоан Гризман изравни с глава. Изминаха още само три минути и звездата на "Атлетико" (Мадрид) направи обрата пълен - 2:1. Тук всичко приключи, личеше, че островитяните нямат сили и качества, за да отвърнат. В 66-ата положението им се утежни заради червен картон Шейн Дъфи, който фаулира откъсващия се Гризман.

До края влезлият като смяна Андре-Пиер Жиняк удари греда, а Гризман пропусна да запише хеттрик. 

Ейре се надяваше да си върне на Франция за прочутата игра с ръка на Тиери Анри в бараж за световното през 2010-а в Южна Африка. Тогава Анри игра с ръка в продълженията на реванша на "Стад дьо Франс", "петлите" изравниха и се класираха. 

Днес обаче победата им бе чиста.