Белгия е поредният четвъртфиналист на европейското след убедително 4:0 срещу Унгария в последния мач на стадиона в Тулуза по време на първенството. Това е най-убедителната победа на "червените дяволи" на финали на Стария континент. И най-голямата във "Франция 2016".

Маджарите си тръгват от форума, но въпреки тежкото поражение тази вечер могат да бъдат доволни. Те не бяха участвали на европейско или световно точно 30 години - от "Мондиал '86" в Мексико. Феновете им ги изпратиха с аплодисменти след края.

Унгарците опитаха да отвърнат след ранния гол, който получиха. Имаха и няколко добри възможности за 1:1, но голямата им грешка бе, че оставиха много свободни пространства за бързите и технични белгийци. Нещо, което Италия не позволи, например.

Тоби Алдервейрелд откри с глава в 10-ата минута при центриране от свободен удар. Последваха интересни минути в Тулуза. Вратарят на маджарите Габор Кирали имаше много работа, при негова намеса след пряк свободен удар на Кевин де Бройне топката срещна напречната греда.

Добра новина за Белгия, че най-накрая се разигра Еден Азар. В 78-ата минута той поднесе топката на Миши Батшуай, който реши всичко - 2:0. Последва и красиво попадение на самия Азар - и негово първо на финали на голямо първенство. Резервата Яник Ферейра-Караско оформи "четворката". Той и Батшуай влязоха от скамейката.

Предстои четвъртфинал Уелс - Белгия.