Единият извършител на грабежа на бул. "Ломско шосе", който бе прострелян по-рано днес от полицаи, е починал, съобщи МВР.

Макар че обирът стана в жк "Надежда", по време на преследването в кв. „Разсадника“, той е нанесъл материални щети на три полицейски автомобила и е стрелял многократно по полицейските служители, независимо че по това време в района е имало хора. Това е наложило полицаите да произведат изстрели със служебното си оръжие. Мъжът бил прострелян и малко по-късно е починал, уточняват от полицията.

Двама маскирани и въоръжени нахлуха в заложна къща на столичния булевард и я обраха, съобщи БГНЕС. Собственичката каза пред агенцията, че мъжете са били маскирани и с качулки на главите. Момчето, което е било на смяна, е било шокирано и не е можело по никакъв начин да реагира. То не е пострадало.

Още не се съобщава в какъв размер е плячката. Районът е отцепен от полиция.

Сигналът за въоръжения грабеж е получен около 14.30 ч.

Продължава издирването на другия извършител на тежкото престъпление. Според данните, той е висок към 170 см, на видима възраст около 45 години, късо подстриган, с татуировки по ръцете, краката и дясната част на врата. Облечен е със сива блуза и бермуди. Хората, които забележат или разполагат с повече информация за издирвания, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

ЗАСТРЕЛЯХА МЛАДЕЖ, ОПИТАЛ ДА ОТКРАДНЕ ПЕНСИИТЕ В ГРАД СРЕДЕЦ

Само в рамките на последната половин година това е втори извършител на грабеж, който е застрелян по време на престъплението. Братовчедите Христо и Бойко Борецови (на по 20 г.) на 8 февруари атакуваха инкасо автомобил в гр. Средец. След като напръскаха единия охранител със спрей, Христо бе прострелян от единия от пазачите и издъхна почти на място пред десетки свидетели. Другият бе заловен.

Предполага се, че целта на удара им са били около 125 000 лв.