Безкрайната сага с ЦСКА е на път на приключи - официалният сайт на БФС разреши на новия ПФК ЦСКА-София да играе в сформираната наскоро Първа професионална лига, наследник на "А" група.

ЦСКА-София напрактика представлява "Чавдар" (Етрополе) и "Литекс" - с ново седалище, ново име и лиценза на ловешкия тим.

"Правната комисия към БФС е категорична, че промените в наименованието и седалището на дружеството от "ПФК Литекс" - Ловеч" АД на "ПФК ЦСКА – София" ЕАД са направени по установения ред в националното законодателство и вътрешните актове на БФС. До края на седмицата предстои заседание на Лицензионната комисия към БФС, на което ще бъде разгледан съставът на Втора професионална лига и клубовете, подали документи за участие в нея", се казва официалното съобщение.

Сагата обаче може и да не завърши, ако лицензионната комисия пусне във Втора лига автентичния ПФК ЦСКА АД. Апетити към минаващия процедура на несъстоятелност клуб има Васил Божков. От другия ЦСКА (на Гриша Ганчев) пък твърдят, че готвят правоприемство.

В новата Първа професионална лига ще играят следните клубове: 

1. ПФК "Лудогорец"

2. ПФК "Левски"

3. ПФК "Берое"

4. ПФК "Славия"

5. ПФК "Локомотив" (Пд)

6. ПФК "Черно море"

7. ПФК "Ботев" (Пд)

8. ПФК "Пирин" (Благоевград)

9. ПФК "Монтана"

10. ФК "Дунав" (Русе)

11. ФК "Локомотив" (Горна Оряховица)

12. ПФК "ЦСКА–София"

13. ФК "Верея" (Стара Загора)

14. ПФК "Нефтохимик" (Бургас)

Предстои заседание на Изпълкома на БФС, на което ще бъдат утвърдени решенията на комисиите.