Пълно подценяване на ситуцията от страна на органите на реда.

Това е неофициалният извод около въоръжения грабеж, извършен от двамата кримигерои – Христо Георгиев-Ицо Полицая и Росен Рангелов-Човката, който завърши с един труп след преследване, блъскане на коли и безразборна стрелба из половин София посред бял ден.

Според източници на Клуб Z, двамата са били „закачени“ на подслушване в момента, в който са планирали и осъществили злополучния грабеж. Това няма кой да потвърди или отрече, тъй като заявленията и подадените одобрения за СРС са секретни.

Така полицията е знаела за готвения удар, но е планирано да задържат двамата с помощта на два автопатрула, след като реализират престъплението, за да стават фактите за дело. Именно когато двамата тежки кримипроявени разбират, че си имат „компания“, ситуацията излиза от контрол. И двамата са лежали, а Човката е излязъл само преди 2 седмици от затвора и съвсем очевидно не им се връща там. Особено по изключително тежките членове за въоръжен грабеж – като 199 от НК, който предвижда включително "до живот" и "до живот без замяна". Само че всичко това е трябвало да бъде предвидено...

ПОЛИЦАИ ЗАСТРЕЛЯХА СЛЕД ГОНКА ГРАБИТЕЛ НА ЗАЛОЖНА КЪЩА

Ето как вчера от полицията описаха случилото се:

Сигналът е подаден на телефон 112 в 14.35 ч и е съдържал информация за извършен въоръжен грабеж от две лица с маски и ръкавици. След грабежа лицата са се отправили в неизвестна посока и са избягали от местопрестъплението.

Незабавно е създадена организация и са разпоредени съответните мероприятия за незабавното издирване на извършителите. Насочени са екипи в района на местопрестъплението, както и по основните пътни артерии, по които биха могли да се оттеглят извършителите. Получена е информация, че те са се оттеглили с „Фолксваген голф”. Впоследствие е получена друга информация, че извършителите са сменили превозното средство и са се прехвърлили в джип.
В действията по издирването са включени специални полицейски подразделения. В процеса на издирването е станала ясна евентуалната самоличност на извършителите с оглед на техни минали действия и престъпна дейност. Наложило се е да се използват по-подготвени и оборудвани служители.

Не звучи ли странно как въпросните „лица“, докато се носят от "Надежда" до "Разсадника" биват установени?

И не е ли въпрос на чист късмет, че при това развитие „по-подготвените и оборудвани“ служители убиха Полицая, а не обратното. Макар че вчера главният прокурор Сотир Цацаров каза, че случаят е подобен на този в гр. Средец, той по-скоро е можел да заприлича на Лясковец, казаха колеги на ченгетата.

Последната ирония в тази идиотска история е, че въпросният Ицо Полицая, преди да премине откъм „тъмната“ страна, е бил на служба в столичното 9-о РПУ. Като такъв е бил подчинен на тогавашния шеф на криминална на Девето – Георги Костов.