"Реал" (Мадрид) подобри собствения си рекорд, като прегърна десетата Купа на европейските шампиони! Кралският клуб е новият крал на Европа след уникална драма в Лисабон, в която ликува с 4:1 над съгражданина си "Атлетико" на финала на стадион "Луш" в Лисабон.

"Белите" губеха с 0:1 и "дюшекчиите" вече се виждаха на върха за първи път в своята история, ала в третата минута на даденото от съдията продължение Серхио Рамос изравни! В 20-ата на продълженията рекордният трансфер Гарет Бейл заби за 2:1 след изключителен пробив на Анхел ди Мария. В 28-ата Марсело узакони коронацията на "кралете".

Малко след това бялата част на Мадрид излезе по улиците на испанската столица. Големият купон бе на площад "Сибелес", арена на празниците на "Реал" и неговите фенове. А в 120-ата Кристиано Роналдо сложи и своя знак, като реализира от дузпа - 4:1! А в самия край мадридските съперници размениха и "любезности" на терена.

Диего Годин изведе "дюшекчиите" напред в 36-ата минута с глава, като наказа грешка на най-опитния в редиците на "белите" - вратарят Икер Касияс. Нататък тимът на треньора Карло Анчелоти зареди пропуск след пропуск пред Тибо Куртоа, който извади няколко положения, а пропуски направиха Кристиано Роналдо, Гарет Бейл... В последните минути "Реал" натисна яко и в третата минута на даденото от съдията продължение вкара марков гол - Серхио Рамос хвърли в екстаз бялата част на Мадрид с попадение с глава след центриране на Лука Модрич от корнер. Защитникът е спасител на своя тим - за пореден път този сезон.

Двубоят се игра в Лисабон, ала това не попречи стадионите на двата отбора в Мадрид да бъдат претъпкани - там финалът се гледаше на огромни екрани. Повече от 70 000 се стекоха на "Бернабеу", над 40 000 бяха феновете на "Атлетико" на "Висенте Калдерон". И двата съперника играха без основни единици. Звездата на "дюшекчиите" Диего Коща започна невъзстановен и това пролича бързо - бразилецът с испански паспорт бе заменен още в 9-ата минута.

В крайна сметка "Реал" е шампион! Клубът спечели този сезон Шампионската лига и Кралската купа.