Общинските съветници от групата на Реформаторския блок искат от кметицата на София Йорданка Фандъкова да забрани шествието на "Нощните вълци" на Владимир Путин в столицата.

БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ЗА "ПАРАВОЕННИТЕ ГРУПИ"

Шефът на групата в Столичния общински съвет Борислав Бориславов от СДС е внесъл писмо до кметицата, в което иска тя да спре шествието на основание на Закона за събранията, митингите и манифестациите. В чл. 12, ал. 2 на закона има опция, при която градоначалникък може да спре обществена проява, ако "има несъмнени данни, че застрашават обществения ред в съответното населено място".

НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ СТИГНАХА ДО ШИПКА

Синият общинар твърди, че има риск за сигурността на гражданите, ако рокерите на Путин се появят пред храм-паметника "Св. Ал. Невски" в центъра на града утре заради случая с побой над протестиращи в Бургас днес. В морския град група представители на паравоенна организация биха граждани, опънали плакати срещу рокерите, които пристигнаха първо в Бургас.

Очаква се "Нощните вълци" да са в София около обяд. Вече има и организиран в социалните мрежи мирен протест.

Съветниците от ДСБ в групата на Реформаторския брок, допълниха, че "демонстрации от подобен тип - на панславянски и имперски комплекси, са провокация към гражданите на европейска столица, каквато е София".