Григор Димитров най-сетне показа класа - при това срещу неудобния за него Жил Симон от Франция, във втория кръг на "Уимбълдън".

На корт №1 в Лондон Димитров се наложи с 6:3, 7:6 (1), 4:6, 6:4 след малко повече от 3 часа игра. Българинът напълно заслужено продължава напред в надпреварата, където ще срещне американеца Стийв Джонсън.

Това бе едва втори успех на Гришо над Жил Симон в общо седем изиграни срещи помежду им.

Продължението на двубоя, който вчера бе прекъснат при 1:0 гейма в полза на Димитров, бе отлично за първата ни ракета. Григор успя да пробие в четвъртия гейм и да поведе с 3:1, след което показа стабилност и до края не позволи на своя съперник дори да си помисли, че може да стигне до обрат, спечелвайки сета с 6:3.

Втората част стартира много равностойно, като двамата тенисисти печелиха своите подавания. В седмия гейм първата ни ракета стигна до пробив след страхотен "дроп шот". За негово съжаление обаче този път Симон успя да изравни още в ответния гейм - 3:3. Сетът продължи без пробиви и в крайна сметка, изходът му трябваше да се реши в тайбрек. В него Гришо бе безкомпромисен, спечелвайки с категоричното 7:1, с което поведе и с 2:0 сета.

Димитров стартира страхотно третия сет, спечелвайки своето подаване, а след това имаше и две възможности за пробив при 15:40 и сервис Симон. Българинът обаче не се възползва от открилата се възможност, за което бе наказан в ответния гейм, при който французинът проби и поведе с 3:1. До края на сета двамата си размениха по един пробив и така победата отиде при Симон след 6:4 в негова полза.

Четвъртият сет започна със сервис гейм за българина, който той спечели. Неговият съперник имаше далеч повече проблеми при своето подаване, но въпреки тежката ситуация французинът успя отново да се измъкне и да изравни за 1:1. В третия гейм пред 20-ия в света се откри възможност за пробив при 30:40 и след бекхенд по правата и той поведе с 2:1. След няколко равностойни гейма, Димитров най-после изравни.

Гришо пропусна две възможности за пробив, но при третата не сбърка и направи 4:4, след което на свой сервис поведе с 5:4. В оказалия се последен десети гейм първата ни ракета получи два мачбола и още при първия узакони победата си и мястото си в следващия кръг. Там негов съперник ще бъде американецът Стийв Джонсън, който победи друг французин - Жереми Шарди, с 6:1, 7:6 (6), 6:4.

Вчера Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг от 7-ата поставена Белинда Бенчич от Швейцария.