Стотици хора, вложили всичките си спестявания в дупнишката Популярна каса, се оказаха жестоко ужилени, разказа Нова телевизия.

"Случайно минах оттам и гледам на таблото - годишна лихва 14 процента. По това се подведох", сподели пенсионерът Емил Лазаров. Той изгорял с 50 000 лева.

Човекът внесъл първите 20 000 лева от спестяванията си. Подписал договор, но не го прочел. После видял, че Популярната каса е регистрирана като кооперация, а той е вписан като неин член.

В началото всичко било наред и Емил получавал лихвите си. Затова внесъл още 30 000 лева. За три години получил над 8000 лева от лихви.

Това продължавало допреди месец. Тогава офисът бил затворен и Емил разбрал, че Дупнишката популярна каса е фалирала.

В районната прокуратура в Дупница до този момент са внесени 38 жалби.

„Взимам пенсия 295 лева и съм на чиста нула. През целия ми живот спестявам по малко и мислех, дойде ли падежът, да изтегля тези пари и да изкарам, колкото ми остава да живея. Ако няма правосъдие, съм решил да взема една туба, да отида пред президентството и да се запаля”, зарича се Емил Лазаров.

И други хора се оплакаха, че са ужилени от Популярната каса. Те споделиха, че са загубили суми между 5000 и 200 000 лева.

Потърпевшите са подали сигнали във всички отговорни институции, които биха могли да вземат отношение по казуса. До момента обаче няма резултат.