►През седмицата в страната пристигнаха от Русия нощни вълци на Путин, Георги Първанов и Корнелия Нинова.

►През септември ГЕРБ ще излъчи своя кандидат за президент с викторина по риторика. Журито ще се оглави от Цветан Цветанов.

►Или пък кандидатът на ГЕРБ ще бъде избран чрез лотария измежду следните лица: Томислав Дончев, Цецка Цачева, Димитър Николов, трима неизвестни на никого и двама други, които са известни, но оповестяването им ще намали драматично шансовете на ГЕРБ да спечели изборите.

►Общият кандидат на левицата ще бъде излъчен след референдум в БСП и преговори с АБВ. Ако въпреки тази процедура има общ кандидат, това значи, че най-вероятно той е бил посочен направо от Владимир Владимирович.

►Общият кандидат на реформаторите няма да е напълно общ, за да не се правят подвеждащи аналогии с Димитър Общи.

►Патриотичният кандидат за президент ще бъде посочен от Динко от Ямбол.

►Очаква се ДПС (Путин) да изпрати извинително писмо на ДПС (Ердоган) по повод на сваления през декември 2015 г. партиен лидер в отговор на сваления руски бомбардировач, за който Турция вече се извини.

►Извинителната причина, поради която г-н Делян Пеевски отсъства от парламента, е да не се вижда в огледалото.

►Започна независимата проверка на прокуратурата от европейски специалисти, която г-н Цацаров не успя да предотврати. Вестник „Труд“ спря да излиза в неделя.

►Министър Митов получи инструкции да настоява пред Путин да замени газопреносните тръби с меки връзки поради смекчаване в българската позиция.

►Същевременно Борисов втвърди тона към ЕК и поиска незабавно влизане на страната в Шенген, както и ЕС да плати на Русия 650 млн. за реактор, който ние сме поръчали, но не ни трябва.

►Всяка ръка вътре при обявен голям шлем се брои за минус 650 милиона. Поради лош анонс от Първанов, очаква се при разиграването Борисов да влезе до три вътре.

►Законът за съдебната власт и Законът за антикорупцията бяха приети на първо четене. Целта е ГЕРБ да удържи поне две пълни години без нищо съществено да се е случило в тези области, като същевременно в правителството останат достатъчно реформатори, които да твърдят обратното. 

* Анализът е написан специално за Клуб Z. Подзаглавието е на редакцията. Още текстове от Даниел Смилов може да прочетете ТУК.