Тия кебапчета са много вкусни. Само дето аз ги плащам, казва  Георги - един от десетките въдичари, разгънали такъми на платения водоем в непосредствена близост до Панчаревското езеро. Така той обяснява защо няма да бърза да се прибере от излета преди да са затворили иизбирателните секции.

Георги е платил 5 лева, за да внесе въдицата си на водоема и още 50 стотинки за кутийка бели червеи. В случай че риболовът му е успешен Георги ще плаща още. На водоема има кантар,който цепи грама на две. Във водата плуват рибоци, които в естествени условия не съжителстват заедно. Американския сом се плаща по 7 лв. за килограм, а европейският е по-скъп - 9 лв./кг. Номер едно по скъпотия е руската есетра - 15 лв. за килограм.

Това, че няма да гласувам изобщо не означава, че не ми пука. Просто нямам избор, обяснява Георги. Той твърди, че винаги досега е пускал бюлетина и то почти винаги за различни партии. След това винаги оставал измамен. Приятелят му Петър, с който работят заедно в склад за компютърна техника е на почти същото мнение.

По-добре аз да ловя балъци, отколкото мен да ме правят на балък, добавя той /балък та турски означава риба, но другото значение на /

 

амеерикански сом, есетра - 15