На третия ден от анонсирането на мегаконцерта с участието на Мик Джагър, Род Стюарт, Слаш и Джони Деп в София на 1 октомври, още никоя чуждестранна медия не е научила и не е съобщила за грандиозното шоу, което, ако отговаря на заявените от организаторите мащаби, би било световното събитие на годината.

Вместо това сутринта в събота единият от хората зад „новия LiveAid“, Робин ДиМаджио (до момента никому неизвестен по нашите географски ширини, но сега описван като суперзвезда) получи 16 минути ефирно време в бТВ. И се възползва – не каза нищо конкретно за самия концерт, но накрая покани водещата Диана Любенова да му е конферансие.

В национален ефир ДиМаджио потвърди, че мегаконцертът в подкрепа на дечицата, жертви на война и агресия, ще се случи на 1 октомври на Националния стадион „Васил Левски“ – решението му да е в София дошло след внимателен анализ на геополитиката и заключението, че българската столица е най-безопасното място за подобно събитие.

Продуцентът, барабанист и, оказва се, правнук на Мерилин Монро предпочете да не говори за финансовата страна на нещата – обясни, че не е важно колко струва, а че ни събира обща кауза. Също добави и че подобни концерти се сглобяват всъщност за две седмици.

На въпроса дали ще успеят да привлекат всички суперзнаменитости, които са известни с натоварения график на турнетата си и предначертаването им с години, ДиМаджио отвърна лаконично:

„Проверил съм. Свободни са“.

Иначе, на няколко пъти по време на участието си ДиМаджио подходи с ирония към съмненията в обществото дали подобен концерт ще се случи наистина в София. Обобщи и че не е невероятно, а реалността е такава.

„Живейте с негативизъм, много ще ви помогне – препоръча продуцентът.– Или започнете да живеете с позитивизъм като човешко същество, а не като същество. Ако искате, елате и помагайте. Ако не, стойте отстрани със скръстени ръце.“

За финал той съвсем не стоя със скръстени ръце – а подчерта харизматичността на събеседничката си, Диана Любенова, и я покани да представя звездите на концерта на 1 октомври.

След като вече ДиМаджио бе излязъл от студиото, а трите водещи на „Тази събота“ по Би Ти Ви обсъждаха случилото се по-рано, Любенова в неприкрита радост заяви, че това не е било категорично изявление, че тя ще е конферансието на събитието, но поне със сигурност ще бъде там „да се отърка“ в знаменитостите.„

Площад Славейков.