Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс защити титлата си на "Уимбълдън", като победи германката Анжелик Кербер със 7:5, 6:3 на финала. За американката това е 22-ра титла в турнири от Големия шлем, с което тя се изравни с Щефи Граф. Още един успех и ще стане №1, може да го направи още на US Open.

Серина вече 7 пъти е първа на "Уимбълдън". Тя не успя да спечели откритите първенства на Франция и Австралия, а в САЩ през миналата година не участва.

Двете тенисистки се изправиха в голям финал за втори път от началото на годината, след като през януари Кербер шокира своята съперничка в двубоя за титлата на "Аустрелиън оупън". Днес отново направиха равностоен мач, но Серина бе безпогрешна на собствен сервис. Германката също бе стабилна през първата част, но се пропука в края на сета и допусна пробив в 12-ия гейм, след който Уилямс поведе.

Втората част също вървеше равностойно до 8-ия гейм, когато американката отново взе подаването на Кербер, след което категорично затвори мача на собствен сервис след час и 21 минути игра.

По-малката от сестрите Уилямс завърши двубоя с впечатляващите 13 аса, 88 процента спечели точки след първи сервис и цели 39 печеливши удара срещу 21 непредизвикани грешки.

„Поздравления за Серина, която за пореден път стига до голяма титла. Изиграхме много хубав мач, за което основната заслуга е на Серина. Благодаря ти, Серина, че си партнирахме на този финал. Чувството да играя на централния корт е страхотно. Това бяха двете най-хубави седмици на "Уимбълдън" за мен. Имам най-добрия тим в света, който ми помага в подготовката. Благодаря на всеки един от тях, страхотни сте”, каза след финала Кербер. 

„Невероятно е, че съм тук като победителка, рече Уилямс. - Благодаря на семейството си, на всички мои близки, които бяха тук и ме подкрепяха. Всички помогнаха за тази голяма победа. Искам да поздравя и Анжелик за страхотния мач, който направи. Тя е страхотно момиче, голям спортист и човек. Пожелавам й успехи занапред.”