Китаристът на групата "Аеросмит" Джо Пери бе хоспитализиран по време на концерт в американския град Ню Йорк, предаде телевизия Ей Би Си Нюз. 65-годишният Пери слязъл от сцената и изгубил съзнание по време на концерт в Бруклин. Той е бил откаран в местната болница. Други подробности не се съобщават.

Аеросмит (на английски: Aerosmith) е американска рок група, създадена през 70-те годиини на XX в. През това десетилетие те издават няколко мултиплатинени албуми и поредица от успешни сингли и бързо стават една от най-популярните групи в света. Заради наркотични зависимости и вътрешни проблеми някои от членовете на бандата я напускат, но тя се завръща в оригиналния си състав в средата на 80-те години, като завръщането е изключително успешно.

Аеросмит е групата с най-добри продажби в историята на американския рокендрол, тъй като е продала над 150 милиона копия от албумите си по света. Само в САЩ са продадени 66,5 млн. бройки. Освен това, те притежават рекорда за най-много златни и многоплатинени албуми за американска група. През 2001 г. са удостоени с място в Залата на славата на рокендрола.