Капитанът на германския национален отбор по футбол Бастиан Швайнщайгер (31 г.)  днес по обед се врече във вечна вярност на сръбската тенисистка Ана Иванович (28 г.)

Церемонията се състоя в кметството на Венеция.

За празненството Швайни и Ана са избрали 7-звездния хотел “Аман”. Точно там през септември 2014 г. сватбата си отпразнуваха холивудската звезда Джордж Клуни и адвокатката по човешки права Амал Аламудин.

Швайни, както го наричат, е откупил целия хотел от снощи до утре, когато се очаква новото семейство да сключи и църковен брак.

Нито журналисти, нито който и да било друг не се допуска да прекрачи прага на хотела, съобщават германски репортери, пристигнали във Венеция да отразяват сватбата на годината за странаата.

Апартаментът на младоженците струва по 4950 евро на нощ. Тези за гостите са по 4000 евро, съобщи в. “Билд”.

Швайни, Ана и най-близките им 20 души са пристигнали във Венеция още снощи.

За сватбеното тържество довечера са поканени общо 120 души. Сред тях е треньорът на националите Йоги Льов, съотборниците на Швайнщайгер, бившият бос на “Байерн” (Мюнхен) Ули Хьонес, близки и приятели на младоженците.

Любовта между Бастиан и Ана пламна през февруари 2015 г. Ако се вярва на булевардните издания, Швайнщайгер е предложил на избраницата на сърцето си да сключат брак в нейната родна Сърбия, но Ана е отказала. Така изборът е паднал върху Венеция.