Йоахим Льов ще остане треньор наа Германия и ще се опита да запази завоюваната титла на световното първенство през 2018 г. в Русия.

Това съобщиха от Германската футболна федерация (ДФБ), предаде "Скай спорт".

ГЕРМАНИЯ МАЧКА, НО ПРОПУСКА. ФРАНЦИЯ ОТИДЕ НА ФИНАЛ

Йоги, както наричат селекционера, изведе Германия до световния връх на шампионата през 2014 г. в Бразилия. по пътя към финала неговите възпитаници прегазиха домакините с рекордния резултат 7:1.

След завършилото завчера европейско първенство във Франция обаче се заговори, че постът на Льон не е много сигурен. Причина е отпадането на Германия на полуфинала от домакина Франция след загуба с 0:2.

ПОРТУГАЛИЯ Е НОВИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН. ФРАНЦИЯ ПЛАЧЕ

Днес обаче 56-годишният Льов обяви, че остава. новината бе съобщена навръх десетгодишния юбилей от назначаването му за старши треньор на "маншафта".

"Разбира се, всички бяхме разочаровани, след като загубихме полуфинала. седмиците до и по време на първенството ни отнеха много енергия. Важно е само за няколко дни да се отърсим от всичко това", каза Йоги Льов.

И допълни:

"Това, което е важно за мен, е, че въпреки нашето разочарование самият отбор не разочарова. Имахме най-младия отбор на турнира и виждам огромен потенциал. Убеден съм, че те ще ни донесаат още много радост. Радвам се, че ще продължа да работя с тези играчи и ще продължавам да ге развивам с мисълта за световното първенство в Русия през 2018 г."

Райнхард Гриндел - шефът на ДФБ, заяви, че федерацията винаги е искала Льов да остане. германия започва квалификациите си за световното първенство като гост на Норвегия на 4 септември.

Под ръководството на Йоахим Льов германският национален отбор игра на европейски финал (2008 г.) и два полуфинала (2012 и 2016), както и на световен полуфинал (2010). А през 2014 г. "маншафтът" на Йоги стана световен шампион.