Бразилският супермодел Жизел Бюндхен ще вземе участие в откриването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро на 5 август. Тема на церемонията ще бъде бъдещето и Жизел ще мине през специална врата.

35-годишната южноамериканка бе най-високо платена в професията си, преди да слезе от модния подиум през 2015 г.

Жизел на подиума малко преди да се "пенсионира".

Вече стана ясно, че на откриването в Рио своя роля ще има известният певец и композитор Каетано Велозо, носител на няколко престижни премии "Грами". (На снимката долу вляво).

Участници в церемонията ще бъдат и още двама бразилски музиканти - Жилберто Жил, който от 2003 до 2008 г. бе министър на културата на Бразилия и 23-годишната Анита, която е родена в Рио де Жанейро, съобщава БГНЕС.

Организаторите държат в строга тайна подробностите за участието на тримата музиканти, както и на кого ще бъде предоставена честта да запали олимпийски огън. Единствено е известно, че по време на първата част от церемонията на стадион "Маракана" зрителите ще видят представления и танци, символизиращи бразилската култура. След това ще се състои традиционният парад на спортистите - участници в Олимпиадата. След неговото приключване ще се появят председателят на Организационния комитет на Рио 2016 Артур Нузман и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах. В тяхно присъствие изпълняващият длъжността президент на Бразилия Мишел Темер ще обяви Игрите за открити. Олимпиадата ще се проведе в периода 5 - 21 август за първи път в Южна Америка.