Персоните нямат значение, важно е правителството да изпълнява програмата си, няма връзка между загуба на ГЕРБ на президентските избори и предсрочни парламентарни избори. Това бе коментарът на лидера на НФСБ Валери Симеонов по повод изявленията на премиера Бойко Борисов от сутринта.

БОРИСОВ: ГОТВЯ РОКАДИ В КАБИНЕТА

"Какво ще му бъде името не е важно. Важното е, че си върши работата. Знаете, че не участваме в управлението персонално с министри, с областни и т. н., но много стриктно и последователно ще си държим да се изпълнява програмата за стабилно управление. Няма значение кой как се казва. Персоните нямат значение, важното е да има една обща цел и тя да се е изпълнява".

Това заяви Симеонов. И допълни, че е съвсем нормално премиерът да коментира евентуални промени с коалиционните партньори. Попитан за мнението му за Николай Ненчев, той заяви, че военният министър има много правилни решения като ремонта на самолетите МиГ-29  в Полша и изпращането на военните по границата.

Според Симеонов, ако ГЕРБ тръгне към предсрочни избори в случай, че загуби президентските, това ще бъде лесно отказване, което няма как да печели поддръжка. Що се отнася до кандидата на Патриотичния фронт, той заяви, че той може да бъде партиен лидер (както призова Борисов), но може да бъде и професионалист, който не е обвързан с политиката.