Британският актьор Чуетел Еджиофор, известен от драмата „12 години робство“, получи предложение да изиграе ролята на апостол Петър във филм на американското студио „Уейнстийн“. Историята, базирана на Евангелието, ще бъде посветена на живота на Мария Магдалена, съобщава The Wrap. Филмът ще стигне до киносалоните през 2017 г.

Главната роля на последователката на Исус ще изпълни Руни Мара, а Хоакин Финикс ще се въплъти на екрана в образа на Божия син. Еджиофор ще играе Петър, онзи от 12-те ученици на Исус, който се отрича 3 пъти от учителя си. Петър е сред централните фигури в Светото писание, като Исус го нарича „Камъкът, около който аз ще изградя моята църква”. Католиците го смятат за първия папа.

Еджиофор има номинация за „Оскар“ за най-добър актьор за ролята си в „12 години робство“. Той е играл и във филми като „Човек отвътре“ на Спайк Лий и „Марсианецът“ на Ридли Скот.

Холивудските продуценти рядко канят чернокожи американци за роли на бели герои. Един от примерите в тази посока е Карл Андерсън, който изигра Юда Искариотски в екранизацията на мюзикъла „Исус Христос суперзвезда“ през 1973 г.

"Площад Славейков"