Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка седмица.

В Иран българското правителство защити успешно уникалния търговски нюх на българина: Не успя да продаде ядрен реактор, но продаде мед!

* * *

Съдът отказа да регистрира партия ДОСТ, като един от мотивите на магистратите е, че абревиатурата ДОСТ означава „приятел" на чужд език (на турски).

Сега съдът се кани да забрани и партия ГЕРБ – пак заради използването на чужди думи. „ГЕРБ означава и гастроезофагеална рефлуксна болест", категорични са съдиите.

* * *

Министърът на икономиката Божидар Лукарски е назначил петима шефове в дружество с трима служители.

Бойко Борисов сгълчал Лукарски за тези назначения, а министърът на икономиката се оправдал така:

- Извинявай, шефе – имам навик от СДС – там председателите и зам.-председателите сме петима, а симпатизантите ни са трима!

* * *

Тази седмица министърът на културата Вежди Рашидов е изпратил ново писмо до генералния директор на БНТ. Ето и съдържанието на писмото:

„Уважаема госпожо Анкова,

потресен съм, че водещият на предаването „Денят започва с култура" г-н Георги Ангелов все още не си е подал оставката. На всичкото отгоре той продължава по един безобразен начин в ефира на обществената БНТ да започва деня с култура. Трябва ли пак да му напомням на чия ясла е и неговата заплата, и че по тази причина денят не трябва да започва с култура, а трябва да започва с въпроси към министър-председателя – как е, кога е станал, за кой отбор е викал на европейското, как е внучето му...

Всъщност, всички знаем, че денят трябва да започва с петела... Петър Василев-Петела. Той няма да кани хора, които по призумпция плюят държавата, а ще кани любимите си боксьори и най-изявените майстори на юмруците. Току-виж може и министърът на културата да покани!

Освен това, госпожо Анкова, г-н Георги Ангелов продължава да кани хора, които питат къде са парите, предвидени за книги в библиотеките. Спокойно, тия пари съм ги вкарал в дупнишка популярна каса с лихва по-добра и от на КТБ!

Разбирам, че г-н Георги Ангелов е много чувствителен на тема „Книги". Да, мен и г-н Ангелов ни делят седем каруци с книги, но трябва ли да се самоизтъквам, че ни делят и двайсет каруци с уиски? Госпожо Анкова, навремето имаше журналисти, с които заедно пиехме, заедно повръщахме, заедно ставахме от масата. Бяхме като едно цяло. А сега, моля Ви се, някои журналисти ще ми се цепят от компанията! Затова питам: Г-н Ангелов не иска ли да пие със своите колеги в Лувъра? Г-н Ангелов не иска ли да ходи в Иран на екскурзия и да си прави селфи с нашите пиарки? Г-н Ангелов не иска ли да пуши пури, че неговите трябва да ги подарявам на Бойко Борисов? Разберете, на Бойко му трябва медиен комфорт, госпожо Анкова – това са националните телевизии и на Доган вестниците. Ако не го знаете – това ви е циганската нация на 1300 години!

Но да продължа с въпросите: Г-н Ангелов не иска ли вместо да кани неудобни гости в студиото, да почива в къща за гости в Алпите? Г-н Ангелов не желае ли да продължим отглеждането на децата му? (И Вашите деца бихме отглеждали, госпожо Анкова, но просто не знаем кои са Вашите, кои са на Лафчис и кои са общите). Или на г-н Ангелов му е по-приятно да чуе в ефира как плюят един министър? Защо не говори за постигнатото от този министър? Например, по мое време театърът е в разцвет, което като че ли убягва от погледа на водещия... Ако не беше подкрепата на държавата, никой нямаше да види гениалната роля на Рачков в постановката „Яко е да си еко", и никой нямаше да знае, че „Муууууу" е „крава" на европейски, ако не беше забележителната игра на Любо Нейков!"

* * *

Португалия стана европейски шампион по футбол с неособено атрактивна игра и само с една победа в редовното време на своите мачове.

В Португалия журналистите посрещнали треньора на отбора с въпроса:

- Господин Сантош, не е за вярване, как успяхме да станем европейски шампиони?!

- Как? Гърците са го измислили!

* * *

Министерството на спорта прекрати договора на ПФК ЦСКА АД за ползване на стадион „Българска армия" и спортна база „Панчарево" и преотстъпи двете бази на ПФК ЦСКА-София ЕАД. Ето защо от вчера на ст. „Българска армия" виси следната табела:

* * *

Добрата новина за меломаните от тази седмица е, че на 1 октомври на ст. „Васил Левски" ще се проведе концерт с участието на Мик Джагър, Род Стюърт, Бруно Марс, Джъстин Тимбърлейк, Джони Деп, Антонио Бандерас, Филип Киркоров. Лошата новина е, че концертът ще бъде организиран от Христо Стоичков и в крайна сметка ще пее само Тончо Токмакчиев.

* * *

Докато името на Филип Киркоров се споменаваше като част от програмата на грандиозния концерт у нас, руската звезда даде интервю за московски медии. В интервюто Киркоров разкри какво най-често му е казвала Алла Пугачова. Казвала му е: „Всичко ли си изяде, моето момче?"

* * *

Борис Джонсън беше назначен за външен министър на Великобритания.

Най-големият успех, който може да регистрира Джонсън във външната политика е да се договори с Оланд... личният фризьор на Оланд да му направи сносна прическа!

* * *

Динко от Ямбол стана първият човек в света, който превъртя играта POKEMON GO.