Като че ли с обещанията поне засега не се справяме. Но може и да има наказателен вот. По-скоро проблемът като че ли е друг – масово хората не излязоха да гласуват. Странно ниска избирателна активност. Не се завтече българският народ масово да гласува за БСП. Това е. Трябва да бъде направен сериозен анализ и трябва да започнат някакви промени в нашата партия, защото в противен случай, като че ли тези загуби започват да придобиват цикличен характер.

Така коментира резултатите от евровота един от най-колоритните депутати на левицата Страхил Ангелов. Той първоначално доби известност като най-върлия фен на режима на Башар Асад в Сирия. След това блесна и с други изцепки.

Соцдепутатът призна пред радио "Фокус", че загубата на БСП силно го е изненадала и че това е най-слабия резултат на партията досега. Затова той намирал за логично да се говори за предсрочни парламентарни избори и на следващия партиен форум да се повдигне темата за оставка на лидера Сергей Станишев.

Все пак в края на изявлението си Ангелов философски заключи:

Най-вероятно партията ще остане. Партия ще има, ако това ме питате, но тя трябва да предприеме сериозни промени, не само кадрови, а въобще. Крайно време е ние да се завърнем към идейните си ориентири. Да направим така че хората отново да ни се доверят, защото това е изключително тревожна тенденция.